T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / KARTAL - Yakacık Özel Eğitim Meslek Okulu

Her Okulda Bir Arkadaşım Var

Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ''Her Okulda Bir Arkadaşım Var'' (2019-1-TR01-KA101-062511) adlı Avrupa Projemiz ile ilgili tüm detaylar proje web sitemizde yer almaktadır. 

www.hobav.com

Yakacık Özel Eğitim Meslek Okulu olarak, Avrupa Komisyonu ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen ''Her Okulda Bir Arkadaşım Var'' (2019-1-TR01-KA101-062511) adlı Avrupa Projemiz ile,  öğrencilerimizin var olan yeterliliklerinin farkında olarak kültürel ve sanatsal faaliyetlerin de yardımıyla kişisel,sosyal,duygusal gelişimlerini desteklemek,normal gelişim gösteren akranlarıyla birarada kaliteli zaman geçirerek bütünleşmelerini,normal gelişim gösteren akranlarının da özel gereksinimli bireylere karşı olumlu bakış açısı geliştirmelerini sağlamayı hedeflemekteyiz.
Bu hedefleri gerçekleştirebilmek için öncelikle öğretmenlerimiz İtalya'da ''Sanat Terapisi'' ve İspanya'da  ''Bütün Çocuklar Özeldir'' kurslarına katılacaklardır. Öğretmenlerimiz bu kurslardan edindikleri deneyimlerle ülkemizde öğrencilerimizi, ilçemizde bulunan Ortaöğretim kurumlarındaki akranlarıyla sanatsal, akademik, sportif, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bir araya getirecekler ve yapılandırılmış bütünleştirme ortamları oluşturacaklardır.

 

YURTDIŞI EĞİTİMLER

 

*İSPANYA "ALL CHILDREN ARE SPECİAL" KURSU
    

Öğretmenlerimiz;
     Bu kursta edindikleri deneyimlerden, özel ihtiyaçları olan öğrencilerin normal gelişim gösteren akranlarıyla bir arada oldukları ortamların yapılandırılması çalışmalarında yararlanacaklardır.

 

*İTALYA " ART THERAPY FOR SEN" KURSU
    

Öğretmenlerimiz;
Bu kursta edindikleri deneyimlerden, sanatın teröpatik gücünün bireylerin kendini ifade etmelerinin desteklenmesi ve davranış sorunlarının sağaltımı ile ilgili çalışmalarda yararlanacaklardır.

 

KÜLTÜREL GEZİLER

*İSPANYA/ENDÜLÜS

*İTALYA/ROMA

 

YURTİÇİ BÜTÜNLEŞTİRME FAALİYETLERİMİZ

 

Öğrencilerimizin var olan yeterliliklerinin farkında olarak kültürel ve sanatsal faaliyetlerin de yardımıyla kişisel,sosyal,duygusal gelişimlerini desteklemek,normal gelişim gösteren akranlarıyla birarada kaliteli zaman geçirerek bütünleşmelerini,normal gelişim gösteren akranlarının da özel gereksinimli bireylere karşı olumlu bakış açısı geliştirmelerini sağlamak amacıyla ilçemizde bulunan ortaöğretim kurumlarıyla ortak faaliyetler gerçekleştiriyoruz.

 

VERİ TOPLAMA ve İZLEME SÜRECİ

 

Projemizin yürütülmesinde gelişimin izlenmesi ve faaliyet ve sonuçların değerlendirilmesi için bazı informal araçlardan yararlanmaktayız. Bunların başında;

- İhtiyaç belirleme anketleri
- Tutum ölçekleri
- Atölye temel beceri formları
- Hareketlilik Beklenti Anketi
- Hareketlilik Sonuç Anketi
-Mobility Tool Katılımcı Anketi

 

GÖRÜNÜRLÜK ve YAYGINLAŞTIRMA

 

Projemizin Erasmus+ programı kapsamında Avrupa Komisyonu tarafından desteklendiği gerek AB Bakanlığı logosu,  Avrupa Birliği Bayrağı ve Türkiye Ulusal Ajansı logolarıyla tüm görsel ve basılı materyallerde kullanmaktayız.
Ayrıca projemizin yaygınlaştırılması amacıyla, afişler, broşürler, görsel reklam araçları, yerel basın, toplantılar, sunumlar ve bazı promosyon araçları (tişort, kupa, magnet, defter, kalem, usb bellek, bez çanta vb.) hazırladık. 

 

SUNUMLAR ve WORKSHOPLAR

 

Projemizin alan çalışanlarına tanıtımı ve AB Projelerine olan farkındalığın artırılması amacıyla bir takım sunumlar ve grup çalışmaları gerçekleştirmekteyiz.
Okulunuz dahil olacağı bir AB projesi konusunda çalışma gruplarına katılmak için lütfen okulumuzla iletişime geçiniz.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.06.2022 - Güncelleme: 11.06.2022 16:02 - Görüntülenme: 1322
  Beğen | 0  kişi beğendi